Skip navigation


urban06


Upon first glance, MAD Architects’ latest project for Chongqing, China looks like an impossibility.  The project, entitled Urban Forest, features a stacked set of floors that cantilever drastically from their central support.  The floors are designed to bring more nature and open space into a densely compacted urban area.

More images and more about the project after the break.

The building is a commercial high-rise whose form was inspired by the mountainous typology of the surroundings.   Each one of the seventy floors is unique with a different abstract curved shape and layered slightly off-center from it neighboring floors.   The floors give an organic and textured effect to the façade as it rises into the sky.

urban03

Floor-to-ceiling glass windows offer users an uninterrupted panoramic of the city as a way to combine nature with the urban metropolis.  Pools, trees and courtyards are scattered about the walk-around balconies providing an aesthetic which is quite different from the typical office or residential space.

urban05

urban04

last

As seen on Inhabitat

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: